Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mattheuspassie

12 maart 2022 @ 19:30 - 23:00

€10,00 – €25,00

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Terug van twee jaar weggeweest: de Nederlandse Mattheuspassie!

De Matthäus-Passion trekt elk jaar vele duizenden concertbezoekers en is daarmee een van de populairste klassieke werken van Nederland. Toch is er iets vreemds aan de hand: hoewel de muziek vele mensen diep weet te ontroeren, wordt de Duitse tekst niet altijd goed verstaan. En misschien is dat maar goed ook, want de letterlijke betekenis van de tekst kan de hedendaagse, niet-kerkelijke luisteraar waarschijnlijk niet bekoren.

Het is deze spagaat die Jan Rot in 2006 inspireerde om met een eigentijdse hertaling te komen. De prachtige, onveranderde muziek van Bach, in combinatie met een originele tekst die ook de moderne luisteraar weet te boeien. Onder Bach-liefhebbers is het een controversiële hertaling vanwege de grote vrijheid die Rot genomen heeft, maar dat illustreert wat ons betreft het succes: ook de tekst is weer een belangrijk onderdeel van de uitvoering!

Volgens ons ontbrak aan het aanbod van Mattheus-uitvoeringen nog dit: een kleinschalige, intieme uitvoering in kleine bezetting. We hebben een klein maar kwalitatief ensemble samengesteld van jonge, enthousiaste en ervaren amateurmusici, die deze hertaling vol overgave zullen vertolken. Zo hopen we alle luisteraars drie uur lang op het puntje van hun stoel te houden: van Bach-purist tot Mattheus-noviet!

Zie voor meer informatie over de verschillende tarieven onze website: https://cameratacariosa.wordpress.com/kaarten/

Facebooktwitterlinkedinmail

Gegevens

Datum:
12 maart 2022
Tijd:
19:30 - 23:00
Kosten:
€10,00 – €25,00
Evenement Categorie:
Site:
https://cameratacariosa.wordpress.com

Organisator

Camerata Cariosa
E-mail
mattheuspassie2020@gmail.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Geertekerk
Geertekerkhof 23
Utrecht, 3511 XC
+ Google Maps