Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

‘Wie ben ik?’ bij het Sweelinckorkest: een spectaculair voorjaarsconcert

11 juni @ 20:15 - 22:15

€16,00 – €23,00

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Dit voorjaar speelt het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck onder leiding van dirigent Konradin Herzog een spectaculair programma met het thema ‘Wie ben ik?’, waarin het concept van identiteit verkend wordt door middel van muziek. Op 11 juni in De Duif en op 13 juni in Het Concertgebouw in Amsterdam kunt u de unieke combinatie van Strauss’ Don Juan, Moesorgski’s Liederen en dansen van de dood en Rachmaninoffs Symfonie no. 2 beluisteren. In Strauss’ krachtige werk Don Juan wordt de zoektocht van de legendarische rokkenjager Don Juan naar een ideale echtgenote uitgewerkt. Don Juan is een ware levensgenieter, totdat hij de moed om een vrouw te vinden volledig verliest. Uit pure wanhoop pleegt hij zelfmoord, waarmee het stuk tot een tragisch einde komt. Strauss weet Don Juans levensloop en identiteitscrisis op meesterlijke wijze tot leven te brengen door middel van weelderige melodieën. Vervolgens zal stersopraan Nataliia Shumska soleren in Moesorgski’s Liederen en dansen van de dood. Samen met het orkest neemt zij u mee op reis langs de vier delen uit deze dramatische liederencyclus, waarin de dood wordt gepersonifieerd als verschillende personages. In het stuk is Moesorgski’s Russische identiteit duidelijk terug te horen. Hij schreef zijn werk in tijden van grote sociale onrust in Rusland en verwerkte zijn sterke gevoel van nationalisme in de muziek. Ironisch is dat Moesorgski de première van zijn werk nooit zelf heeft kunnen meemaken: voordat het volledig af was, is hij gestorven aan overmatig drankgebruik. Om positief af te sluiten wordt de expressieve Symfonie no. 2 van Rachmaninoff gespeeld. Deze emotionele symfonie is doordrenkt van de bruisende levensenergie die Rachmaninoff na langdurige depressie hervonden had. Na een nieuwe start in Duitsland met zijn gezin en een aantal successen in zijn carrière weet Rachmaninoff zijn leven te herpakken en schrijft hij de meest prachtige melodieën, waarin zijn gevoel de leidraad is. Hij weet zijn eigen identiteit op uitzonderlijke wijze terug te laten horen in zijn werk. Bestel nu kaarten en laat u inspireren door dit betoverende programma waarin u wordt meegenomen langs verschillende uitwerkingen van identiteit.

Het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck is opgericht in 1878 en is daarmee het oudste symfonieorkest van Amsterdam. Het Sweelinckorkest bestaat uit zo’n zeventig enthousiaste studenten van universiteiten en hogescholen uit zowel Amsterdam als uit andere steden die samen vol plezier op hoog niveau musiceren.

Facebooktwitterlinkedinmail

Gegevens

Datum:
11 juni
Tijd:
20:15 - 22:15
Kosten:
€16,00 – €23,00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.sweelinckorkest.nl/

Organisator

UvA-orkest J.Pzn Sweelinck
E-mail
secretaris@sweelinckorkest.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Kerkgebouw De Duif
Prinsengracht 756
Amsterdam, 1017 LH
+ Google Maps
Telefoon
020 520 0090
Bekijk de site van Locatie