Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Voorjaarsconcert harmonieorkest SHA met orgel solist, Dominicuskerk Amsterdam, 6 april 20:00 uur |Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam

6 april @ 20:00 - 22:00

Gratis – €15,00

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Dominicus en Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam gooien alle (orgel) registers open.

Het Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam (SHA) en de Dominicuskerk bereiden zich voor op een unieke productie: een concert samenwerking van een Harmonie met een Kerkorgel.

Een (kerk-)orgel en een harmonieorkest vormen een bijzondere combinatie. Het orgel, in feite een heel omvangrijk blaasinstrument, samen met een goed bezet harmonieorkest met blaas- en slagwerk instrumentarium leidt eigenlijk hierdoor vanzelf tot een unicum.
Op zaterdagavond 6 april (2024) kun je aanwezig zijn bij dit bijzondere spektakel.

In de meer dan 100-jarige historie van het orgel van de Dominicuskerk hebben er een reeks toevoegingen op het register plaatsgevonden. Hierdoor is dit orgel als een van de weinige uitermate geschikt om de combinatie met een harmonie mogelijk te maken.

Wij gaan dit doen met Organist Jan Pieter Lanooy. Jan Pieter (1993) behaalde zijn Master Orgel – cum laude – aan het Conservatorium van den Haag bij Jos van der Kooy. Hij treedt zeer regelmatig op in het hele land, zowel solo als met andere instrumentalisten en ensembles.

Het repertoire voor dit concert zal onder andere bestaan uit:
– een deel van de ‘Orgelsymfonie’ van Camille Saint-Saëns (1886), een van de bekendste stukken voor orgel en orkest
– het Concertino voor orgel en harmonieorkest van de Zwitserse componist Thomas Trachsel
– de Serenade van Derek Bourgeois. Bourgeois schreef dit korte stukje voor zijn eigen bruiloft. Vanwege de onregelmatige maatsoort kon men tijdens het verlaten van de kerk niet ‘in de maat’ lopen.

SHA onder leiding van: Lex Bak
Organist: Jan Pieter Lanooy

Praktische informatie: Datum & Tijd: Zaterdag 6 april 2024. Start concert 20.00u. Inloop vanaf 19.30u. Locatie: Dominicuskerk, Spuistraat 12, ingang hoek Spuistraat/ Korte Korsjespoortsteeg, Amsterdam

Tickets: €15, kinderen tot en met 12 jaar gratis.

Het Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam (SHA) is een leuk gezellig harmonieorkest voor mensen uit Amsterdam en omstreken! Bij ons is iedereen welkom om samen op hoog niveau gevarieerde muziek te maken. Dit is terug te zien in de variëteit van onze leden. Ons orkest is multicultureel en bevat zowel amateurs als professionals uit binnen- en buitenland. Het orkest staat onder leiding van Lex Bak en speelt mee in de hoogste landelijke divisie. Voor meer informatie zie https://www.harmonieorkest.com of stuur een e-mail naar secretaris@symfonischharmonieorkestamsterdam.nl of meld je via hetzelfde email adres aan voor de Nieuwsbrief.

Facebooktwitterlinkedinmail

Gegevens

Datum:
6 april
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis – €15,00
Evenement Categorie:
Site:
http://www.harmonieorkest.com

Organisator

Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam (SHA)
Telefoon
0630782798
E-mail
secretaris@symfonischharmonieorkestamsterdam.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Dominicuskerk, Amsterdam
Spuistraat 12
Amsterdam, 1012 TS
+ Google Maps
Telefoon
020 624 2183
Bekijk de site van Locatie