Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Titanen bij het Sweelinckorkest: Beethoven en Mahler

12 juni 2022 @ 20:15 - 22:15

€12,50 – €17,00

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Het Sweelinckorkest speelt symfonieën van twee titanen van componisten: Mahler en Beethoven. Deze twee meesterwerken worden zelden ten gehore gebracht in één concert, maar het Sweelinckorkest gaat de uitdaging aan.

De titanen Mahler en Beethoven
Mahler en Beethoven hebben beiden grote symfonieën geschreven. In dit concert komen Mahlers Eerste en Beethovens Vijfde symfonie samen. De Eerste symfonie van Mahler staat vooral bekend om het overdadige gebruik van ‘signaaltjes’ en het Vader Jacob in mineur. De Vijfde symfonie van Beethoven staat bekend als de ‘Noodlot-symfonie’ door het beroemde motief ‘ta ta ta taaa’.

‘Titaan’ van Jean Paul Richter
Mahlers Eerste symfonie is vernoemd naar de roman ‘Titaan’ van Jean Paul Richter. Hierin gaat de hoofdpersoon ten onder aan zijn eigen natuur. Mahler zelf ging ook ten onder aan zijn eigen natuur: muzikale genialiteit. Die leidde er namelijk toe dat hij zich als burger moeilijk staande kon houden. Hier had ook Beethoven last van. Door zijn toenemende doofheid was hij liever in de natuur dan onder zijn medeburgers. Zo kunnen beiden componisten gezien worden als ‘titanen’, niet alleen door hun grote symfonieën, maar ook door hun gelijkenis met de hoofdpersoon uit de roman.

Facebooktwitterlinkedinmail

Gegevens

Datum:
12 juni 2022
Tijd:
20:15 - 22:15
Kosten:
€12,50 – €17,00
Evenement Categorie:
Site:
http://www.sweelinckorkest.nl

Organisator

UvA-orkest J.Pzn Sweelinck
E-mail
secretaris@sweelinckorkest.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

NedPhO-Koepel
Batjanstraat 3
Amsterdam, 1094 RC
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie