Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Najaarsconcert (Geannuleerd)

8 december 2021 @ 20:15 - 22:00

Gratis – €15,00

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Dit najaar speelt het Sweelinckorkest een programma waar nalatenschap als een rode draad doorheen loopt. Het orkest brengt, samen met solist Ramon van Engelenhoven, een ode aan de componisten die destijds het licht zagen. Béla Bartók componeerde in de laatste jaren van zijn leven het Derde Pianoconcert. Nog voor dat deze voltooid was, zag Bartók het licht. Pjotr Iljitsj Tsjaikovski componeerde én voltooide in zijn laatste jaren de Zesde Symfonie, ook wel bekend als de Pathétique.

Tot slot speelt het Sweelinckorkest voor het eerst in het 143-jarig bestaan muziek van de componist waarvan het de naam draagt: Jan Pieterszoon Sweelinck. Componist Bart Visman heeft een collage gemaakt van zijn favoriete fragmenten uit Sweelincks oeuvre, en deze op eigenzinnige wijze verbonden.

Update 28.11.2021: Vanwege de nieuwe coronamaatregelen zal dit concert helaas niet meer zoals gepland kunnen plaatsvinden. Meer info m.b.t. al gekochte kaarten en een eventueel alternatief concert volgt spoedig.

Facebooktwitterlinkedinmail

Gegevens

Datum:
8 december 2021
Tijd:
20:15 - 22:00
Kosten:
Gratis – €15,00
Evenement Categorie:
Site:
http://www.sweelinckorkest.nl

Organisator

UvA-orkest J.Pzn Sweelinck
E-mail
secretaris@sweelinckorkest.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Kerkgebouw De Duif
Prinsengracht 756
Amsterdam, 1017 LH
+ Google Maps
Telefoon
020 520 0090
Bekijk de site van Locatie