Studenten Koor Amsterdam Concert

5,00

Live vanuit de Amstelkerk in Amsterdam

Uitverkocht

Categorie:

Beschrijving

Programmaboekje

Tijdens het concert een donatie doen aan Studentenkoor Amsterdam? Dat kan HIER.

Eindelijk zal het Studentenkoor Amsterdam (SKA) weer zingen! Dit najaar brengt het 80-koppige SKA een gevarieerd muzikaal programma ten gehore onder leiding van Fiona Ellis. Vreugde, verdriet en hoop passeren de revue met muziek van o.a. Vaughan Williams, Philip Glass, Benjamin Britten en David Lang, onder begeleiding van organist Hayo Boerema. Het SKA viert het zingen met elkaar, viert u met ons mee?

Tijden: aanvang – 15:00 | duur van concert – 45 minuten

Kaarten en prijzen: De kaarten zijn hier verkrijgbaar. De kosten voor online kaarten zijn: €5 per persoon

Studentenkoor Amsterdam (SKA) is een bruisend koor van 80 (oud-)studenten. Door de vrolijke en open sfeer is het SKA een plek waar vriendschappen en daarmee ook muziek kunnen opbloeien. Het SKA heeft als doel om (klassieke) muziek toegankelijk te maken voor iedereen die daar oren naar heeft.

Fiona Ellis (dirigent) heeft het masterprogramma koordirectie bij het Westminster Choir College in Princeton gevolgd. In de Verenigde Staten bouwde zij haar theoretische en praktische ervaring op, door samen te werken met verschillende koren en wereldberoemde orkesten. Na haar verhuizing in 2016 naar Nederland heeft zij zich verder in koordirectie verdiept. Sinds september 2020 is zij dirigent bij het SKA. Door haar muzikale kennis en ervaring engageert en enthousiasmeert zij het SKA met haar unieke repetitiemethodes. Haar muzikaliteit uit zich niet alleen in dirigeren: Fiona Ellis treedt daarnaast zelf op als sopraan.

Hayo Boerema (organist): het orgel toegankelijk maken voor een breed publiek, dat is wat Hayo Boerema al twintig jaar inspireert als organist, docent en componist. Met zijn interpretaties zoekt hij naar contrasten en extremen in de composities van zowel gevestigde als hedendaagse componisten om daarmee de traditionele muziekliefhebber en de meer experimentele muziekliefhebber te boeien. Zijn repertoire reikt van Sweelinck, tot hedendaagse muziek met veel ruimte voor Bach, Messiaen en de Franse muziek uit de 20e eeuw. Hayo is niet alleen werkzaam als solist, maar werkt ook regelmatig samen met koren en instrumentale ensembles.

Tijdens het concert een donatie doen aan Studentenkoor Amsterdam? Dat kan HIER.