Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Op weg naar Vrede

15 mei 2022 @ 15:00

€7,50 – €12,50

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Het thema vrede is van alle tijden. Dat blijkt wel weer uit de recente spanningen in Oekraïne. Kunstenaars hebben altijd gereflecteerd op grote gebeurtenissen. Soms uit eigen keuze, maar vaak ook in opdracht van een vorst bijvoorbeeld om de overwinning glans te geven. Het VUSO belicht in dit concertprogramma hoe componisten door de eeuwen heen klank hebben gegeven aan de verschillende aspecten van oorlog en vrede. Daarbij valt de ambivalente houding op die mensen hebben ten aanzien van oorlog. Hun muziek weerspiegelt soms de wanhoop en ellende van de oorlog maar minstens even vaak de heroïsche overwinningen of de triomfantelijke oproep om soldaten te ronselen of om ze aan te sporen deel te nemen aan de strijd.

Het VUSO heeft gekozen voor een programma waarin te horen is hoe het thema oorlog en vrede in symfonische muziek is uitgewerkt. Zoals gebruikelijk bij het VUSO zal het orkest theatrale middelen inzetten om het thema kracht bij te zetten.

Facebooktwitterlinkedinmail

Gegevens

Datum:
15 mei 2022
Tijd:
15:00
Kosten:
€7,50 – €12,50
Evenement Categorie:

Organisator

Verenigd Utrechts Symphonie Orkest
E-mail
vusoorkest@gmail.com
Bekijk de site van Organisator