Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Oekraïense en Russische pianoconcerten

29 oktober 2022 @ 20:00 - 22:00

€20,00

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

DIT CONCERT VAN 29 OKT A S. IS UITGESTELD. HET CONCERT ZAL OP EEN NADER TE BEPALEN DATUM PLAATSVINDEN.

Het Scarbo Pianistencollectief presenteert een programma met pianoconcerten van componisten uit Oekraïne en Rusland. De pianisten van het collectief voeren het eerste pianoconcert van de Oekraïense componist Sergei Bortkiewicz (1877-1952) en het pianoconcert van de uit Rusland afkomstige Alexander Scriabin (1872-1915). Iedere pianist voert een deel van elk concert uit, geheel in de traditie van het collectief. Daarbij worden ze begeleid door het Constanze orkest onder leiding van Rutger van Leyden.

Bortkiewicz schreef zijn eerste pianoconcert in de laat-romantische stijl van Rachmaninov met fraaie melodieën, Russische pathos en pianistisch vuurwerk, Scriabin schreef zijn pianoconcert in de jaren ’90 van de 19e eeuw toen hij nog vrij jong was. Twee prachtige concerten die zelden worden gespeeld, nu heeft u de kans om die live te horen! Het concert is op zaterdag 29 oktober in de Zuiderkerk in Amsterdam. Aanvang is 20:15 uur.

Het Scarbo Pianistencollectief is een groep professionele pianisten die projecten en concerten presenteert waarin specifieke thema’s en componisten centraal staan. Sinds 2005 is het collectief hiermee bezig en heeft de afgelopen 17 jaar vele interessante programma’s ten gehore gebracht. Voor meer informatie zie www.scarbopianistencollectief.nl

Facebooktwitterlinkedinmail

Gegevens

Datum:
29 oktober 2022
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€20,00
Evenement Categorie:

Organisator

Scarbo Pianistencollectief / Lodewijk Crommelin
Telefoon:
06 12163466
E-mail:
info@scarbomusica.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Zuiderkerk Amsterdam
Zuiderkerkplein 22
Amsterdam,
+ Google Maps