Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Najaarsconcert Sweelinck ‘Liefdesdaad’

9 december 2022 @ 20:15 - 22:15

€15,00
Sweelinckorkest

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck speelt dit najaar een programma onder het thema ‘Liefdesdaad’. Ervaar een prachtig romantisch programma vol hartstocht en passie. In samenwerking met soliste Anastasia Feruleva zal het orkest het Celloconcert in b-klein van Antonín Dvořák spelen. Dvořák was aanvankelijk geen liefhebber van de cello als solo-instrument, maar in 1894-1895 schreef hij tóch een celloconcert. Johannes Brahms, Dvořáks vriend en mentor, prees het concert met de woorden: “Als ik had geweten dat het mogelijk was om een celloconcert als dit te componeren, had ik het zelf geprobeerd!” Naast dit beroemde celloconcert staat de roemruchte legende van Tristan en Isolde op het programma. Met de Ouverture en Liebestod uit de welbekende opera van Richard Wagner wordt door het Sweelinckorkest een verhaal verteld waarin verlangen, verboden liefde en de fatale combinatie van liefde en dood centraal staan. Tot slot speelt het orkest Symfonie no. 2 in Es-groot van Jan van Gilse, een heldhaftig en verrassend stuk. Van Gilse was een Nederlands verzetsman in de Tweede Wereldoorlog, die tijdens het componeren sterk werd beïnvloed door Symfonie no. 3 van Gustav Mahler en de Duitse late Romantiek.

Het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck werd opgericht in 1878 en is daarmee het oudste symfonieorkest van Amsterdam. Het bestaat uit ongeveer zeventig enthousiaste studenten van zowel Amsterdamse universiteiten en hogescholen als studenten uit andere steden. Het orkest repeteert iedere donderdagavond in de Singelkerk in het centrum van Amsterdam, waarna er tot de vroege uurtjes wordt geborreld. Het studentenorkest biedt studenten de mogelijkheid om op hoog niveau hun muzikale talent te ontwikkelen en op bijzondere locaties in binnen- en buitenland concerten te geven, met daarnaast ontzettend veel vriendschap en gezelligheid.

Facebooktwitterlinkedinmail

Gegevens

Datum:
9 december 2022
Tijd:
20:15 - 22:15
Kosten:
€15,00
Evenement Categorie:
Site:
http://www.sweelinckorkest.nl

Organisator

UvA-orkest J.Pzn Sweelinck
E-mail
secretaris@sweelinckorkest.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Kerkgebouw De Duif
Prinsengracht 756
Amsterdam, 1017 LH
+ Google Maps
Telefoon
020 520 0090
Bekijk de site van Locatie