Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ensemble Illustre – Passie vóór Bach – Amsterdam

10 maart 2023 @ 20:00 - 22:00

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Ensemble Illustre bestaat dit jaar 10 jaar, en dat vieren we graag met u!

Geniet tijdens dit concert van de liefdevolle muziek van Joachim von Burck die voor de grote Johann Sebastian Bach de inspiratie was om zijn passies te componeren.

Burck was een voorganger van Bach in Mulhausen, en hij zette als eerste de Passie in het Duits op muziek. Intiem en liefdevol, gebruikmakend van de laatste muzikale verbeeldingstechnieken uit Nederland.

Bij de passie “vóór Bach” hoort natuurlijk ook muziek van zijn familielid Johann Christoph Bach (lyrische begrafenisgedichten, o.a. het bekende Welt, gute Nacht).

Last but not least brengen we nog twee hoogtepunten uit de Duitse barok: het prachtige motet “Komm Jesu komm” van de hand van J.S. Bach, en Heinrich Schütz’ meesterwerk “het Deutsches Magnificat”.

Via deze pagina bestelt u kaarten voor het concert in Amsterdam. Op zaterdag 11 maart kunt u hetzelfde programma horen in TivoliVredenburg. Kaarten voor dat concert koopt u via www.tivolivredenburg.nl/agenda/

Facebooktwitterlinkedinmail

Gegevens

Datum:
10 maart 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.ensemble-illustre.nl/

Organisator

Ensemble Illustre
E-mail
info@ensemble-illustre.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Sloterkerk, Amsterdam
Osdorperweg 28
Amsterdam, 1066 EL Amsterdam
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie