Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De onzichtbare Domtoren

27 november 2021 @ 20:00 - 21:00

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

De Domtoren is hét icoon van Utrecht. De voorstelling begint in de kelder van de toren, waar precies 700 jaar geleden de eerste steen van dit grootse bouwwerk werd gelegd. Met de typerende fanfareklanken van het Zuilens Fanfare Corps en de speciaal voor deze voorstelling vervaardigde beelden beklimmen we via imposante trappen de toren. In middeleeuwse sferen bezoeken we onder andere de privékapel van de bisschop van Utrecht en de imposante luidklokken. We zien en horen het carillon en bereiken de Renaissance. Vanachter de dikke torenmuren beleven we de verwoestende storm van 1674 en de gevaren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na een stevige klim eindigen we bij de spits en in het heden, waar de toren het stralende middelpunt is van het bruisende Utrecht.

Het Zuilens Fanfare Corps heeft deze bijzondere productie ontwikkeld in nauwe samenwerking met Wouter Iseger (Utrecht, 1978), bas- en contrabastrombonist van het Nederlands Philharmonisch Orkest / Nederlands Kamerorkest, dirigent, klokkenluider bij het Utrechts Klokkenluiders Gilde en groot liefhebber van de Domtoren. Daarnaast werkt het Zuilens Fanfare Corps samen met verschillende partners voor vormgeving, video en techniek. Ook de stadsbeiaardier van Utrecht verleende haar medewerking aan deze voorstelling.

De voorstelling van dit jaar is een combinatie tussen film en muziek. Met deze cross-over verbeeldt en verklankt het Zuilens Fanfare Corps een Utrechts icoon op een prikkelende en nieuwsgierig makende wijze.

Facebooktwitterlinkedinmail

Gegevens

Datum:
27 november 2021
Tijd:
20:00 - 21:00
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://youtu.be/jvGCq21UU0Y

Organisator

Zuilens Fanfare Corps
E-mail
info@zfc-utrecht.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

ZIMIHC Stefanus Overvecht
Braziliëdreef 2
Utrecht, 3563 CK
+ Google Maps
Telefoon
030 4100442
Bekijk de site van Locatie