Laden Evenementen

« Alle Evenementen

De onzichtbare Domtoren

27 november @ 20:00

€15

De Onzichtbare Domtoren
Een muzikale blik op een iconisch bouwwerk
Het Zuilens Fanfare Corps creëert in zijn nieuwste voorstelling een muzikale verbeelding van het bekendste bouwwerk van Utrecht. Met afwisselende muziek en unieke beelden nemen we u mee in een mysterieuze reis door de Domtoren. De Onzichtbare Domtoren is te zien op 7 november in theater Kikker en 27 november in ZIMIHC Stefanus te Overvecht.
Iedere Utrechter heeft een band met de Domtoren. Dit eeuwenoude bouwwerk midden in de stad Utrecht kent een bijzondere geschiedenis. De voorstelling begint in de kelder van de toren, waar precies 700 jaar geleden de eerste steen van dit grootse bouwwerk werd gelegd. Met de typerende fanfareklanken van het Zuilens Fanfare Corps en de speciaal voor deze voorstelling vervaardigde beelden beklimmen we via imposante trappen de toren. In middeleeuwse sferen bezoeken we onder andere de privékapel van de bisschop van Utrecht en de imposante luidklokken. We zien en horen het carillon en bereiken de Renaissance. Vanachter de dikke torenmuren beleven we de verwoestende storm van 1674 en de gevaren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na een stevige klim eindigen we bij de spits en in het heden, waar de toren het stralende middelpunt is van het bruisende Utrecht.
Het Zuilens Fanfare Corps heeft deze bijzondere productie ontwikkeld in nauwe samenwerking met Wouter Iseger (Utrecht, 1978) , bas- en contrabastrombonist van het Nederlands Philharmonisch Orkest / Nederlands Kamerorkest, dirigent, klokkenluider bij het Utrechts Klokkenluiders Gilde en groot liefhebber van de Domtoren. Daarnaast werkt het Zuilens Fanfare Corps samen met verschillende partners voor vormgeving, video en techniek. Ook de stadsbeiaardier van Utrecht verleende haar medewerking aan deze voorstelling.

Facebooktwitterlinkedinmail

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
De onzichtbare Domtoren 27 november 2021, 20.00 uur
15,00

Gegevens

Datum:
27 november
Tijd:
20:00
Kosten:
€15
Evenement Categorieën:
,
Bekijk de site van Evenement

Organisator

Zuilens Fanfare Corps
E-mail:
info@zfc-utrecht.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

ZIMIHC Stefanus Overvecht
Braziliëdreef 2
Utrecht, 3563 CK
+ Google Maps
Telefoon:
030 4100442
Bekijk de site van Locatie