Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Concert Nederlands Symfonie Project ’21 “Contrast”

22 augustus 2021 @ 20:15 - 22:30

€15,00 – €20,00

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

R. Strauss – Tweede Hoornconcert (1943) – solist: Mees Vos
L. v. Beethoven – Derde symfonie “Eroica” (1803/1804)

Deze zomer brengt het Nederland Symfonie Project (NeSP) met het programma Contrast twee uitersten uit de Romantiek ten gehore.
Het concert opent met het Tweede Hoornconcert in Es van Richard Strauss, samen met de andere Richard – namelijk Wagner – dé operacomponist van Duitsland.
Met dank aan vader Franz Strauss, de solo-hoornist van de Beierse Opera, speelt de hoorn keer op keer een prominente rol in Richard Strauss’ repertoire.
Dit werk betreft een van zijn laatste composities, Strauss was al 78, en stamt uit een periode waarin de meester zijn gave voor intimiteit en verfijning toont. Net als zijn laatste opera Capriccio is het hoornconcert geschreven voor een kamerbezetting, waarbij het orkest geregeld in dialoog gaat met de solo-hoorn.

De heroïsche toonsoort Es groot blijft ook na de pauze een rol spelen: dan klinkt Beethovens monumentale Eroica symfonie.
Na zijn eerste twee klassieke symfonieën breekt Beethoven met alle compositie-wetten: hij laat zich niet langer beperken door de strenge vormleer uit de klassieke tijd, resulterend in een reusachtige symfonie van ruim 50 minuten. Hiermee staat het werk symbool voor de start van een nieuw muzikaal tijdperk: de Romantiek.
Eroica brengt een ongekende kracht teweeg: heroïek, drift en menselijk lijden wisselen elkaar voortdurend af. Aan het einde van de rit is het echter de vrijheid die zegeviert.

Geniet van uitersten, lyriek en energie in dit romantische programma vol Contrast!

Facebooktwitterlinkedinmail

Gegevens

Datum:
22 augustus 2021
Tijd:
20:15 - 22:30
Kosten:
€15,00 – €20,00
Evenement Categorie:

Organisator

Nederlands Symfonie Project
Telefoon
0681073794
E-mail
financien@nederlandssymfonieproject.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Het Scheepvaartmuseum
Kattenburgerplein 1
Amsterdam, 1018 KK
+ Google Maps